3300 Eger

Torok köz 1/b

+36 (20) 519-7939

24/7 Ügyfeleinknek

Hétfő - Péntek: 9:00 - 15:00

Üzemeltetés 0-24

WordPress biztonság

A WordPress egy csodálatos rendszer, jól átgondolt struktúrával, tiszta kódokkal, érthető nyitott megoldásokkal,melyek segítségével gyakorlatilag a végtelenségig lehet bővíteni a funkcionalitását, teljesen egyedi megoldásokat létrehozva, keretrendszernek használva a WP-t. Mindezt, ingyen, minden térítés nélkül használhatjuk, előfizetés nélkül jönnek hozzá a rendszeres frissítések, beépülő modulok, sablonok.

Igen csábító ez mindenkinek, aki olcsón és gyorsan szeretne weboldalt létrehozni. A probléma ott kezdődik, hogy mindig elfelejtik, hogy mivel ez egy nyílt forráskódú rendszer, így annak részei, alapbeállításai mindenki számára elérhetőek, így kihasználhatóak. Ma már nincs olyan, hogy “egyszerű” honlap. Lehet egyszerű a tartalom, lehet kevés menüpont, de a háttérnek biztonságosnak kell lennie.

Aki nem tudja mi az SQL-befecskendezés, a Sütimérgezés, vagy az XSS és DDos támadás, az valószínűleg nem fogja tudni biztonságossá tenni az oldalát. Előbb vagy utóbb, egy bot ráakad a domainre, és szépen fel fogja térképezni a sérülékenységeket. Jobb esetben nem omlik össze az oldal, csak majd zombi-támadásokhoz használják, rosszabb esetben teljesen irreleváns (18+) tartalmak jelennek meg az oldalon, vagy éppen a helyén.

 

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest