3300 Eger

Torok köz 1/b

+36 (20) 519-7939

24/7 Ügyfeleinknek

Hétfő - Péntek: 9:00 - 15:00

Üzemeltetés 0-24

Codeigniter – PHP keretrendszer

Minden webfejlesztő életében eljön az a pillanat, amikor a megrendelő előáll egy nem szokványos kéréssel, ami meghaladja a szokásos “oldal-bejegyzés-kategóriák” felépítést, és még akár új adatbázis struktúrát is megkíván.

Ekkor jön az eszetlen kapkodás, hol egy már elkészült plugin, add-on, snippet, script, amit lehet toldozni foldozni. Pedig mindig jobban jár az ember, ha elkészíti azt a kódot, ami pontosan illeszkedik az ügyfél igényeihez, teljes mértékben ismeri, bővítheti, módosíthatja a későbbiekben.

Eljöhet az a pillanat is, amikor szükség van egy teljesen új rendszer elkészítésére. Természetesen már tegnapra kész kellene lennie. Ezeket a fejlesztéseket segítik elő a különböző, a rutin feladatok megírásától “megszabadító” keretrendszerek. Mi, a CodeIgniter mellet tettük le a voksunk.

Azért, mer a Codeigniter a következő előnyökkel rendelkezik:
  • egy kicsi, 2MB-os keretrendszer, nagyon jó teljesítménnyel
  • nem találtunk még olyan hosting szolgáltatást, ahol ne futott volna könnyedén
  • minimális konfiguráció után, azonnal kezdhető a munka
  • nem kényszerít rá, de tökéletesen használja az MVC módszert
  • szabad kezet ad a névkonvenciókban
  • rendelkezik egyszerű sablonkezelővel, de használhatóak összetettebbek is

Minden olyan library, driver, helper megtalálható benne, ami alapvetően szükséges a munkához, e mellett sok 3party kiegészítő is található hozzá. Nem utolsó sorban, mi is megírtuk a sajátjainkat, amik még tovább gyorsítják egy-egy fejlesztés kivitelezési idejét.

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest